Tahiri: "Da zatvorimo dijalog uzajamnim priznanjem"

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine održaće se u Briselu 1. februara, saopšteno je u sedištu Evropske komisije. Prema najavi iz Brisela razgovaraće se o otvorenim pitanjima, kao i o primeni već postignutih dogovora.

Tahiri: "Da zatvorimo dijalog uzajamnim priznanjem"

Kosovska strana pozdravlja poziv za nastavak dijaloga na visokom nivou. U saopštenju dostavljenom RTK2 ministarka za dijalog Edita Tahiri poručuje da dijalog ima za cilj da prekine provokacije koje dolaze iz Srbije i međusobno priznanje dve strane.

“Očekujem da ovaj sastanak doprinese bržem sprovođenju dogovorenih sporazuma i da se stranke obavezu da efiktivno i bez odlaganja sprovedu sve dogovore, posebno o energetici, integraciji pravosuđa i asocijaciji. Ušli smo u završnu fazu dijaloga na najvišem političkom nivou, kako bismo ovaj proces zatvorili uzajamnim priznanjem između dve zemlje”, rekla je Tahiri.

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri zahvaljuje se na angažovanju američke vlade, navodi se u saopštenju za RTK2.

Tahiri poručuje da je nova američka administracija potvrdila svoju podršku Kosovu, naročito nakon izjave američkog sekretara odbrane Džejmsa Matisa da podržava formiranje vojske Kosova.

Što se zida u Severnoj Mitrovici tiče, Tahiri napominje da kosovske institucije intezivno rade na uklanjanju zida i obezbeđivanju slobode kretanja, u skladu sa najvišim evropskim standardima i zakonima Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš