Tači zatražio od Kurtija da što pre preda mandat Hotiju

Predsednik Kosova Hašim Tači zatražio je na današnjoj konferenciji za novinare od dosadašnjeg premijera Aljbina Kurtija da napusti poziciju predsednika vlade koju je, kako kaže, uzurpirao, dok je par nezadovoljnih građana dovikivalo sa strane, jer se predsednik obraćao javnosti na otvorenom, ispred Predsedništva.

Tači zatražio od Kurtija da što pre preda mandat Hotiju

Tači je zatražio da Kurti što pre preda mandat novoizabranom premijeru Avdulahu Hotiju, kako bi Kosovo napredovalo ka evropskim integracijama i učlanjenju u međunarodne organizacije.

"Od Kurtija zahtevamo da preda dužnost Hotiju i oslobodi kabinet premijera. Da ne stvara probleme i blokira rad Vlade, jer to ne priliči Kosovu, demokratiji i njegovoj stranci. Želim da zajedno radimo na evropskoj budućnosti u partenstrstvu sa SAD na ekonomskom razvoju, socijalnom rastu i opštem dobru zemlje. Spreman sam za sradnju sa svim političkim partijama, koje slažu i ne slažu sa mnom. Kurtijev zločinački poduhvat preko legitimnih institucija dobio je adekvatan odgovor i vreme je da ide kući”, rekao je Tači.

Obraćanje predsednika je ometano, jer su građani ispred zgrade predsedništva pokušavali da zaobiđu policiju i dovikivali.

Kosovska policija uhapsila je aktivistu Samoopedeljenja, koji je tokom konferencije predsednika, sa gradskog centralnog trga uzvikivao lopove.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš