Tači: Vreme za drugačiji kvalitet dijaloga sa Srbijom

Predsednik Hašim Tači sastao se danas sa ministarkom spoljnih poslova Švedske, Margotom Valstrom, sa kojom je razgovarao o dešavanjima u regionu, dijalogu između Kosova i Srbije, ali i procesu integracije u EU, za koji je Tači rekao da je EU umorna od proširenja, ali i da Zapadni Balkan ne treba da trpi u pridruživanju evropskoj porodici zbog ovog umora.

Tači: Vreme za drugačiji kvalitet dijaloga sa Srbijom

Predsednik je tokom sastanka sa šeficom švedske diplomatije, Margotom Valstrom, rekao i da je odlaganje EU u vezi sa približavanjem Zapadnog Balkana predstavlja pretnju za bezbednost.

"Shvatamo da je EU umorna od proširenja. Ali težnja zemalja Zapadnog Balkana da se pridruže EU ne treba da trpi zbog ovog umora. Kašnjenje EU u približavanju regiona Zapadnog Balkana predstavlja pretnju za bezbednost. Vakuum koji ostavlja EU žure da zauzmu druge ideologije, nacionalističke i religiozne," rekao je Tači.

Na sastanku sa šeficom švedske diplomatije, predsednik Tači je govorio i odnosima Kosova sa susednim zemljama, dok je kazao da je Kosovo angažovano u procesu dijaloga sa Srbijom i da je sada vreme za drugačiji kvalitet dijaloga i da on mora da se pretvori u proces pomirenja, prijateljstva i dobrosusedske saradnje između dve zemlje, prenosi Express.

Tači je takođe rekao da Kosovo ima odlične odnose sa Švedskom.

"Švedska je uvek podržavala Kosovo i za to smo uvek zahvalni," rekao je predsednik Tači.

Iz Evropske unije, rekao je predsednik Tači, tražimo iskreni i strateški dijalog, koji donosi integraciju regiona u EU.

Od ministarke Valstrom predsednik Tači je takođe zatražio podršku i za ubeđivanje pet preostalih država članica EU da priznaju Kosovo.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš