Tači: Suživot svih zajednica važan za Kosovo

Predsednik Kosova Hašim Tači posetio je danas crnogorsku porodicu Bešović u Goraždevcu. Pored Tačija ovu porodicu je obišao je i otpravnik poslova Crne gore na Kosovu Radovan Miljanić.

Tači: Suživot svih zajednica važan za Kosovo

Prilikom posete Goraždevcu, Tači je rekao da je suživot svih zajednica od izuzetne važnosti za novo Kosovo koje će biti domovina svih, ali I da poseta porodici Bešović ima za cilj da se on, kao novi predsednik upozna sa uslovima u kojima živi crnogorska zajednica  u Goraždevcu.

’’Radićemo zajedno na izgradnji novog Kosova, od gospodina Bešovića sam čuo da je njegovoj porodici potrebna kuća, jer stanuju privatno i ja sam obećao da ćemo učiniti sve sa nadležnim institucijama da za manje od mesec dana započene  izgradnja. Kao predsednik želim da poručim da je Kosovo zemlja svih građana. ’’, rekao je Tači.

’’Ovo je najbolji primer kako mi Crnogorci nećemo biti zapostavljeni i zaboravljeni na Kosovu’’, rekao je Milorad Bešović.

Otpravnik poslova Crne Gore na Kosovu Radovan Miljanić smatra da je današnja poseta primer i pokazatelj dobrih odnosa Kosova i Crne Gore.

’’U te dobre odnose sam predsednik Kosova je uložio mnogo i kao zvaničnik, ali i kao običan građanin sa Kosova. ’’, kaže Miljanić.

Iako nije bilo predviđeno protokolom, Tači je prilikom svog boravka u Gorždevcu posetio i srpsku porodicu Milomira Dakića, kako bi se upoznao sa problemima koje ona ima. Inače, porodica Bešović jedna je od dve crnogorske porodice u ovom mestu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš