Tači okupio predstavnike Savetodavnog veća za zajednice

Predsednik Kosova, Hašim Tači, okupio je danas Savetodavno veće za zajednice i sa njima održao generalni sastanak.

Tači okupio predstavnike Savetodavnog veća za zajednice

Kako je navedeno u saopštenju kabineta predsednika, Tači  je rekao da je 2016. bila uspešna za Savetodavno veće za zajednice.i da je ono ispunilo svoju misiju obezbeđivanja mehanizma redovne razmene između zajednica i državnih institucija. 

Tači je istakao da Kosovo kao društvo izgrađeno načelima zaštite ljudskih prava i sloboda radi na tome da se ova načela sprovode precizno, i da se svaki građanin Kosova, bez obzira na njegovu pripadnost, oseća slobodnim i jednakim sa bilo kojim drugim građaninom. 

„Kao društvo koje je patilo od diskriminacije i izuzimanja, duboko razumemo značaj načela da svako bude tretiran ljudski i jednako, poštujući njegova osnovna ljudska prava i slobode."

„Vaša uloga u promovisanju ovih načela je velika“, rekao je predsednik Tači.

Govoreći o procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, Tači je pozvao sve da budu deo ovog procesa i međuetničkog pomirenja unutar Kosova jer će to biti moguće samo ako se svi angažuju.

„Dosta smo patili od mržnje, sukoba, dakle svako od nas treba da gleda u budućnost. Svi treba da se usredsredimo na to da se  desi međuetničko pomirenje na Kosovu, kao preduslov za zajednički život, za razvoj Kosova, za stvaranje novih radnih mesta, za poboljšanje socijalnog blagostanja svakog građanina Kosova“, rekao je on.

Predsedavajući Savetodavnog veća za zajednice, Gazmend Salijević se zahvalio predsedniku Republike Kosova na podršci koju je pružao ovom Veću.

On je rekao da Veće za cilj ima promovisanje tolerancije, međuetničke komunikacije, razvoja za bolju budućnost svih građana Kosova.

„U našem mandatu, zajedno sa svim članovima Veća promovišemo ideje tolerancije, bolje komunikacije, izgradnje međuetničkog pomirenja na Kosovu“, rekao je on.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš