Tači nije odredio datum konstitutivne sednice

Predsednik Kosova, Hašim Tači, nije odredio datum konstituisanja Skupštine Kosova, izjavio je za Radio Slobodna Evropa, savetnik kosovskog predsednika Ardian Arifaj.

Tači nije odredio datum konstitutivne sednice

Politički savetnik kosovskog predsednika, Ardian Arifaj je u izjavi za Radio Slobodna Evropa izjavio da se još uvek nezna kada će se održati konstitutivna sednica Skupštine Kosova.

“Još uvek nije odlučeno kada će se održati konstituivna sednica. Kada god se bude odlučilo, mi ćemo vas informisati", rekao je Arifaj.

Da podsetimo da se od sertifikovanja rezultata parlamentarnih izbora održanih 11 juna, zakonski rok za konstituisanje skupštine traje do prve nedelje avgusta.

Konstituisanjem parlamenta, verifikuju se mandati i bira se predsednik ove institucije, koji se predlaže od strane koalicije PAN, a bira se, takođe, i pet potpredsednika Skupštine, koji ujedno čine i Predsedništvo Skupštine.

Od momenta kostituisanja Parlamenta, na osnovu rezultata izbora, kandidat koalicije PAN za premijera, Ramuš Haradinaj treba da u roku od 15 dana podnese njegov predlog za formiranje Vlade Kosova. Očekuje se da on dobije mandat za premijera od Predsednika Kosova.

Deo Vlade će, prema Ustavu, biti i manjinske zajednice, koje ukupno čine 20 poslanika u Skupštini Kosova.

Za formiranje Vlade, potreban je najmanje 61 glas poslanika.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš