Tači na sednici Vlade: Specijalni sud nepravda ali obaveza, primer smo pomirenja

Predsednik Kosova, Hašim Tači, obratio se, uoči proslave desetogodišnjice jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, članovima Vlade Kosova. Ponovio je stav oko Specijalnog suda, rekavši da je njegovo osnivanje "istorijska nepravda, ali i obaveza Kosova".

Tači je rekao da je krajnje vreme da Evropska unija potvrdi da je cela jugoistočna Evropa deo EU. Dodao je da je potpisivanje SSP-a priznanje za postignute reforme.

Predsednik Kosova je i ovom prilikom izneo svoj stav o Specijalnom sudu:

"Što se tiče Specijalnog suda, iako istorijski neopravdano, Kosovo je preuzelo svoje obaveze i to će uraditi sa sporazumom koji smo postigli. Ova odluka je doneta da održi strateško partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama, Evropskom unijom i NATO-om."

Osvrnuo se i na dijalog sa Srbijom, rekavši da razgovori sa Beogradom sada ulaze u poslednju fazu.

"Radimo na tome da postignemo konačan dogovor, koji podrazumeva normalizaciju odnosa i međudržavno priznanje. Nema sumnje da smo mi primer za mir i pomirenje, primer da dijalog gradi bolje odnose za sve," rekao je Tači.

Na kraju svog obraćanja predsednik Kosova je Vladi Kosova izneo tri predloga - o izgradnji stambenog kompleksa državnih institucija, muzeja nezavisnosti i spomenika slobode.

Današnjoj sednici nisu prisustvovali srpski ministri.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš