Predsednik Kosova

Tači: Izlazak Srpske liste iz Vlade - provokacija Srbije

Predsednik Kosova Hašim Tači putem saopštenja za javnost komentarisao je izlazak Srpske liste iz Vlade Kosova. On je istakao da je to provokacija Srbije.

Tači: Izlazak Srpske liste iz Vlade - provokacija Srbije

"Upravo na dan kada su institucije Kosova započele formiranje široke institucionalne Radne grupe, koja će sarađivati sa Upravnom ekipom i sa misijom OEBS-a na Kosovu za draft Statuta Asocijacije opština sa srpskom večinom, desila se provokacija od strane Srbije. To porvrđuje i današnja odluka Srpske liste da izlazi iz kosovskih institucija”.

Predsednik Tači je dodao je da je ovo u suprotnosti sa dijalogom i mirom na Kosovu.

"To što se desilo u ponedeljak, 26. marta 2018. godine, u suprotnosti je sa angažovanjem za dijalog i izgradnji trajnog mira na Kosovu, kao i pokušavanju normalizacije odnosa između Koosva i Srbije”.

Tači je pozvao na očuvanje mira i stabilnosti i rekao da su se oko toga složili i u razgovoru sa Federikom Mogerini.

"Pozivam sve da se poštuje i sačuva duh dijaloga između Koosva i Srbije i da ostanemo koncentrisani u normalizaciji odnosa, izgradnji dobrog susedstva i pomirenju. Danas sam pričao opet sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, sa kojom smo se složili o potrebi smirenja tenzija i o tome da jedina opcija ostaje dijalog”, rekao je predsednik Kosova.

Tači je takođe potvrdio da će Kosovo nastaviti da poštuje zakon.

"Kosovo ostaje posvećeno u vladavini prava u čitavoj teritoriji i tražiće uvek da se poštuje zakon Kosova”, rekao je Tači i dodao "žao mi je za sve što se desilo juče, ali pozivam sve da budu razumni", zaključio je Tači.

Izvor: (RTK2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš