Tači: 2019. godina istorijske odluke

Predsednik Kosova Hašim Tači veruje da će se u bliskoj budućnosti u dijalogu sa Srbijom biti postignut sporazum u Briselu, jer kako navodi, političke okolnosti na Kosovu i u Srbiji omogućavaju takav sporazum.

Tači: 2019. godina istorijske odluke

U autorskom tekstu povodom novogodišnjih praznika predsednik Kosova poručuje da nema vremena za gubljenje u postizanju održivog i trajnog mira koji će biti postignut sporazumom o odnosu sa Srbijom.

On veruje da će lideri Kosova u 2019. godini biti spremni “da donesu teške, ali obavezne odluke, koje su u interesu Kosova i u interesu mira na Balkanu, a građanima poručuje da će svaku odluku doneti u interesu Kosova”.

"Velike istorijske odluke, koje su donesene o državama i narodima širom sveta, često su bile rezultat samo jedne odluke. Tako se desilo i sa nama. Istorija našeg naroda je puna sjajnih momenata. Mi smo doneli ispravne i pametne odluke u određenim trenucima, koje su podržale jake države. Ne bismo bili iskreni ako bismo rekli da nije bilo trenutaka kada smo mislili da smo izgubili istorijske mogućnosti, zbog nedostataka donošenja odluka ili pogrešnih odluka. Odluka, koja treba da se donese u bliskoj budućnosti je postizanje konačnog sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom. Mislim da je sada najbolji trenutak za postizanje održivog i trajnog mira. Političke okolnosti na Kosovu i u Srbiji omogućavaju takav sporazum. U postizanju ove mogućnosti učestvuju i SAD i EU”, rekao je Tači između ostalog.

Predsednik je podsetio da je pismo koje je dobio od predsednika SAD Donalda Trampa bilo “direktno i veoma jasno”.

“Predsednik Tramp je uputio poziv svim kosovskim liderima da iskoriste trenutak za postizanje sporazuma sa Srbijom, u suprotno može biti posledica ne samo za Kosovo nego za čitavi region”, napisao je Tači.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš