Svedočenje oštećenih Srba: Nije nas Nehat Tači proterao

ri člana porodice Milivojević svedočila su juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu da ih direktor Kosovske policije za region Južne Mitrovice, Nehat Tači, nije proterivao 1. jula 1999. iz njihove kuće u blizini Lipljana, izjavio je Tačijev branilac, advokat Sead Spahović.

Svedočenje oštećenih Srba: Nije nas Nehat Tači proterao
ači tvrdi i da se 1. jula ’99 sa svojom ženom nalazio na medenom mesecu u Kosovom Polju. Regionalni direktor KP-a je zbog ovog dela uhapšen na administrativnom prelazu između centralne Srbije i Kosova i Metohije, 29. septembra 2016., od kad se i nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu. Pritvor mu ističe za dva dana.

"Jedan od oštećenih svedočio je i da su im u policiji rekli da ih je proterao Nehat Tači, ali ga nije prepoznao kao čoveka koji ih je stvarno oterao. Očekujemo da odmah bude pušten i da tužilac odustane od daljeg krivičnog gonjenja. Njemu pritvor ističe 28. oktobra i nema nikakve potrebe da tamo bude još nekoliko dana," rekao je Spahović, prenosi Blic.

Da je proterao porodicu Milivojević demantovao je i sam Tači tokom saslušanja u tužilaštvu.

"U to vreme 15 dana nisam bio tu. Sa svojom suprugom sam bio na medenom mesecu u Kosovom Polju. U nečemu takvom nikada nisam učestvovao," rekao je Tači, tvrdeći da ne poznaje ni jednog člana porodice Milivojević, navodi Blic.

Iako je ranije jedan od nekadašnjih pripadnika OVK i poslanik u skupštini Kosova iz redova Demokratskog saveza Kosova, Šukri Buja, izjavio da je Nehat Tači bio član OVK, Tači je negirao i svoje članstvo, a njegov advokat Spahović je istakao da se ime Regionalnog direktora KP-a ne nalazi na spisku pripadnika OVK-a koji imaju srpski istražitelji.

Nehat Tači uhapšen je na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine.

Krivično gonjenje u njegovom slučaju sprovodi Tužilaštvo za organizovani kriminal sa sedištem u Beogradu, koje ga sumnjiči za delo terorizma, te da je 1. jula 1999. godine provalio u kuću jednog kosovskog Srbina, pretio da će baciti bombe i predstavio se kao pripadnik paravojne i terorističke OVK.

U međuvremenu je kosovska skupština usvojila i rezoluciju kojom se traži da zvanični Beograd oslobodi Tačija, dok je Kosovska policija obavestila svoje zaposlene da za njih, posle hapšenja direktora KP-a za region Južne Mitrovice - kretanje kroz centralnu Srbiju nije bezbedno i da bi ono moglo da ima "nepredvidive posledice".

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš