Svečla: Ako ne postignemo dogovor sa DSK, opcija je i manjinska vlada

Pokret Samoopredeljenje čeka odgovor Demokratskog saveza Kosova, ali ukoliko ne postigne dogovor sa partijom koju predvodi Isa Mustafa, Samoopredeljenje najavljuje manjinsku vladu, prenosi Kljan Kosova.

Svečla: Ako ne postignemo dogovor sa DSK, opcija je i manjinska vlada

„Insistiramo na korektnom sporazumu sa DSK, kao partnerom u vladi i nastojaćemo do kraja da ga postignemo. Odlučni smo radi postizanja sprazuma sa DSK, ali je i manjinska vlada opcija” rekao je funkcioner PS Dželal Svečla.

Istakao je da bi DSK trebalo da sazove Glavni odbor i da donese odluku o ponudi Aljbina Kurtija, za koju je rekao da je velikodušna.

„Na poslednjem sastanku, složili smo se da naša ponuda treba bude na Glavnom odboru DSK , kako bismo dobili zvanični odgovor na našu ponudu. Što se tiče pisma, ponuda pokreta Samoopredeljenje je zvanična ponuda”, rekao je Svečla.

Dodao je da PS čeka odgovor na osnovu kojeg će preduzeti naredne korake i dodao da u  pismu ima i zahteva za sastanke sa DSK.

Govoreći o izboru Glauka Konjufce za predsednika Skupštine, Svečla je kazao da je to završen posao za PS.

„Novi predsednik Skupštine Glauk Konjufca  izabran je sa 75 glasova i to na vrlo demokratski način. On je prava osoba za ovu poziciju i verujem da će biti uspešan. Ako neko ima prigovora na njegov rad, ima pravo da podnese zahtev za razrešenje ukoliko obezbedi glasove. On je dostojan tog položaja i Samoopredeljenje se ne pomera sa te pozicije“, rekao je Svečla.

U međuvremenu, potpredsednica DSK Vjosa Osmani izjavila je danas da oseća optimizam u pogledu postizanja dogovora, rekavši da njena stranka neće inicirati smenu Konjufce, sa mesta predsednika Skupštine. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš