Sutra u Prištini protest prosvetnih radnika, nema nastave u kosovskim školama

Nakon odluke Ujedinjenog sindikata prosvete da se pridruži protestu koji je organizovala Unija samostalnih sindikata Kosova, sutra na Kosovu neće biti nastave, prenosi Koha.

 Sutra u Prištini protest prosvetnih radnika, nema nastave u kosovskim školama

Kako je saopšteno iz sindikata, nastavnici iz svih krajeva Kosova krenuće u Prištinu kako bi bili deo protesta.

"Posle konstruktivne debate, ponovo je potvrđeno da će protestu koji je 20. maja sazvala Unija samostalnih sindikata Kosova na osnovu glasa članstva masovno prisustvovati zaposleni u sektoru obrazovanja. Na osnovu ovoga, učesnici vanrednog sastanka sindikata doneli su odluku da u petak škole neće raditi“, navodi se u saopštenju.

Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture Kosova žali zbog situacije, ali kaže da je to posledica nespremnosti Vlade za dijalog i posvećenosti u rešavanju zahteva radnika u prosveti, od vrtića do univerziteta.

Sindikat  je apelovao na roditelje da ne šalju decu u školu iz bezbednosnih razloga, jer će škole biti bez nastavnog osoblja i zatražili su razumevanje zbog obustave rada.

Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture je 12. maja organizovao jednočasovni štrajk na svim nivoima obrazovanja u zemlji.

Ministarstvo prosvete zatražilo je da se štrajkovi ne održavaju jer to šteti učenicima posle dve godine nastave u pandemijama.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš