USONK ne odustaje

Štrajk prosvjetara će biti održan

Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture Kosova ne odustaje ni nakon jučerašnjeg zahtjeva ministra obrazovanja, Shyqiri Bytyqija, da ovaj najavljeni štrajk za 13. april bude otkazan.

Štrajk prosvjetara će biti održan

Predsjednik USONK-a Rrahman Jashari, rekao je KALLXO.com da nisu dovoljne samo riječi, nego će štrajk biti otkazan samo ukoliko budu ispunjeni zahtjevi.

"Naš stav je isti, zahtjevi ministra, da kažem, nisu korektni i vidjeli smo da su tražili da se štrajk otkaže, što je nemoguće. Za štajk je odlučio kongres rezolucijom. I ministru Bytyqiju i drugima, čak i samom premijeru Haradinaju je mnogo lakše napraviti potez koji ne zahtijeva vrijeme, da na dnevni red ubace nacrt zakona o statusu radnika u obrazovanju 90-ih godina", kazao je Jashari.

On je ponovio da je održavanje testa PISA, pa čak i testova mature u školama mogu biti kompromitovani, ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi.

"Dok se ne ispuni ovo, štrajka će biti i vlada mora znati da kasnije može doći i do implikacije u obrazovanju, jer i test PISA će doći pod znakom pitanja, a ubrzo dolaze i drugi testovi, dostignuća i diplomski i sve se te može spriječiti glasanjem nacrta zakona i slanjem u Skupštinu. Vlada treba znati da kada je šrtajk, nema ni posla, ni nastave, niti bilo koje druge aktivnosti", rekao je Jashari za KALLXO.com.

Inače, jučer je tokom sastanka sa predstavnicima USONK-a, ministar Bytyqi reka da bi održavanje štrajka u ovom trenutku moglo izazvati probleme.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš