"Stojite uspravno, ne savijajte se, Kosovo je sa vama - poruka iz Prizrena za Tursku"

Stotine građana Prizrena iz turske zajednice, uz podršku albanske i bosanske, okupili su se na trgu u centru grada kako bi podržali Tursku koja se sinoć suočila sa pokušajem puča od strane pripadnika turskih oružanih snaga lojalnih terorističkoj organizaciji "FETO".

"Stojite uspravno, ne savijajte se, Kosovo je sa vama - poruka iz Prizrena za Tursku"

Građani koji su se okupili nakon namaza, noseći turske nacionalne zastave, uz povike "Mi smo zajednica Muhameda", "Stojite uspravno,  ne savijajte se, Kosovo je sa vama" - izrazili su podršku turskom narodu, prenosi turska novinska agencija AA.

Potpredsednik Skupštine Kosova, Fikrim Damka, izjavio je nakon jučerašnjeg pokušaja puča da su ljudi i turska država branili svoju domovinu i demokratiju u zemlji.

"Večeras su 'kosovari', kao i turska zajednica i albanska i bošnjačka uz nju, došli da ovde izraze svoju podršku i da pokažu da su bliski sa turskom državom. Turski narod treba da zna da Turska nije sama, već da postoje mnogi naši sunarodnici svuda na Balkanu koji će Božjom voljom podržati Tursku," rekao je Damka.

U međuvremenu je u Sinan-pašinoj džamiji pročitana molitva za pale mučenike nakon pokušaja državnog udara, kojoj su se, prema navodima agencije AA, "pridružili svi građani".

Nakon okupljanja u centru grada, građani su zajednički nastavili do konzulata Republike Turske u Prizrenu, gde su nastavili sa snažnim izražavanjem svoje podrške.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš