Srpska lista ruši kosovsku Vladu?

Od kako je Srpska lista prošle nedelje saopštila da će podržati svaki predlog za rušenje Vlade Ramuša Haradinaja, opozicione partije na Kosovu razmišljaju da li da prihvate jednu takvu ponudu.

Srpska lista ruši kosovsku Vladu?

Srpska lista je zauzela takav stav a zbog odluke Vlade da uvede carinu od deset posto na robu iz Srbije. Saopštila je da će njihovo delovanje u Skupštini biti u potpunosti opoziciono i da neće podržavati vladine predloge.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj kaže da prevremeni izbori nisu tema u institucijama. Kako je dodao, fokus Kosova je sada na članstvu u Interpolu, viznoj liberalizaciji i dr.

"Vlada i može da padne, to je praksa u demokratiji. Ali ne vidim da će ova da padne zbog jedne moje odluke i zato što se Srpska lista naljutila i pored toga što smo ispoštovali Srpsku listu i oni su građani Kosova. Ipak, ovo je spor između Kosova i Srbije a ne između Kosova i Srpske liste. Stoga, nismo zabrinuti oko toga", kazao je Haradinaj nakon zasedanja Vlade.

I predsednik Skupštine, istovremeno lider Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji, kazao je da Srpska lista ne može da ucenjuje i uslovljava kosovske institucije.

Izvor: (slobodnaevropa.org)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš