Špigl: Tači odlučan da dokaže da nije "Zmija"

Kosovski predsednik Hašim Tači odlučan je da dokaže da nema ništa sa osobom koju nazivaju “Zmija”, piše nemački Špigl.

Špigl: Tači odlučan da dokaže da nije "Zmija"

U trenutku kada se Tači suočava s mogućim optužbama za ratne zločine pred Specijalnim sudom u Hagu, on je odlučniji nego ikad da dokaže da "ovaj Tači" nema ništa zajedničko sa osobom za koju nemački obaveštajci navode da kontroliše kriminalnu mrežu koja posluje širom Kosova, navodi ovaj list.

Špigl navodi i da je njegov nadimak tokom rata bio "Zmija", jer nije ostavljao tragove, ali i da je sada drugačije i da već nekoliko poslednjih godina "njegove tragove" prate tužioci za ratne zločine.

"U očima mnogih, on je heroj, ali za druge, on je mogući ratni zločinac," dodaje dalje Špigl.

Kada su, međutim, Tačija pitali šta misli o tome, navodi isti list, on je "ostao bez teksta", a nakon kraće pauze rekao:

"Pre svega, ja sam bio vrhovni politički komandant, a ne vojni komandant. Drugo, nijedan specijalni sud na svetu ne može da prekraja istoriju. Mi nemamo ništa da krijemo."

"I sada, kada ima privilegiju da svom bivšem saborcu Ramušu Haradinaju da zadatak da formira novu vladu, Tači je suočen sa mogućim optužbama za ratne zločine Specijalnog suda u Hagu," dodaje list.

Iz Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu potvrđeno je da je ovaj sud spreman za rad. Prištinski mediji preneli su i da bi sud prve optužnice mogao da podigne već naredne nedelje.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš