Specijalni sud demantuje sastanak sa Predsednikom Srbije

Iz Specijalnih komora Kosova demantovali su medijske izveštaje da su se zvaničnici ovog suda, koji je formiran da istraži navode o ratnim zločinima bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova - sastali sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Specijalni sud demantuje sastanak sa Predsednikom Srbije

Kosovski oficir za vezu sa Beogradom, Valjdet Sadiku, citirajući svoje izvore, saopštio je u subotu da se Vučić sastao sa zvaničnicima suda u Hagu. Zvaničnici kosovskog ministarstva spoljnih poslova rekli su u subotu za Gazetu Express da pažljivo prate ovo pitanje kako bi utvrdili da li se takav sastanak stvarno dogodio.

Kosovski oficir za vezu u Beogradu Valjdet Sadiku je u prepisci sa Ministarstvom spoljnih poslova, koja je u subotu procurela u medije, saopštio da su predstavnici Specijalnih komora pojačali svoje aktivnosti u Beogradu, uključujući sastanak sa predsednikom Srbije Vučićem. Vest se brzo raširila.

Međutim, portparol Specijalnih komora, Avis Beneš, izjavila je za Gazetu Express da se zvaničnici ovog suda nisu sastali sa Predsednikom Srbije.

"Nijedan zvaničnik Specijalnih komora Kosova se nije sastao sa predsednikom Srbije Vučićem," rekla je Beneš za Express.

Zvaničnici Ministarstva spoljnih poslova Kosova takođe kažu da nemaju zvaničnu potvrdu da su se predstavnici Specijalnih komora sastali sa srpskim predstavnicima u Beogradu.

Kosovski mediji objavili su u subotu dve prepiske između Valjdeta Sadikua i kosovskog ministarstva spoljnih poslova, u kojima on objašnjava da su se zvaničnici Specijalnih komora pojačali svoje aktivnosti u Srbiji.

U svom prvom pismu, Valjdet Sadiku, citirajući neimenovani izvor, obavestio je Ministarstvo spoljnih poslova poslova da su se predstavnici Specijalnih komora sastali sa visokim zvaničnicima u Beogradu, uključujući i Vučića.

Kako navodi Sadiku, Vučić je obećao zvaničnicima Specijalnih komora da će država Srbija dati sve od sebe da pruži podršku ovom sudu, bilo da je u pitanju pružanje logističke podrške, ili saradnja sa srpskim institucijama.

Međutim, Ministarstvo spoljnih poslova kaže da su informacije Sadikua nepotvrđene, a Sadiku se oslanja na anonimne izvore.

Specijalne komore koje su u potpunosti postale operativne prošle nedelje, spremne su da primaju prve optužnice od Specijalnog tužilaštva. Sud je osnovan kako bi ispitao navode o ratnim zločinima bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, ili drugim zločinima počinjenim neposredno nakon rata na Kosovu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš