Šoltes: Kosovo ispunilo sve uslove za liberalizaciju viza

Kosovo je ispunilo sve uslove Evropske unije za liberalizaciju viza, ali i pored toga EU nije održala obećanje i Kosovo je jedina zemlja na Zapadnom Balkanu koja nema viznu libertalizaciju, rekao je izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Igor Šoltes.

Šoltes: Kosovo ispunilo sve uslove za liberalizaciju viza

On je u intervjuu za "Europeaninterest", rekao da EU nije održala obećanje, jer, kako je rekao, građanima Kosova je obećano da će posle ispunjavanja potrebnih kriterijuma moći slobodno da putuju po Evropi, prenosi lajmi.net.

"Kosovo je ispunilo dva važna uslova Evropske komisije: borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i, drugo, demarkacija sa Crnom Gorom. Drugo pitanje je delikatno. I onda, kao što sam već rekao, ništa se nije desilo. I sada su ljudi na Kosovu razočarani, veruju da Kosovo to ne zaslužuje. To bi trebalo da bude primer kako problematično može da bude, kad nešto obećaš i ne održiš svoje obećanje. Kod nas u Evropskom parlamentu, kao i u Komisiji postoji pozitivan stav, ali konačna odluka je na Savetu Evrope", rekao je Šoltes.

Prema njegovim rečima, liberalizacija viza za Kosovo pomogla bi celom regionu.

"Mi govorimo samo o liberalizaciji viza, koja će pomoći ne samo Kosovu, već i celom regionu da se izbegne izolacija", rekao je on.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš