Sneg na celom Kosovu

Talas hladnog vazduha koji dolazi sa severo-istoka doneo je nove snežne padavine koje nisu zaobišle ni Kosovo. Obilne snežne padavine u pojedinim delovima najveći problem zadaju vozačima. Službe zadužene za čišćenje puteva neprestano su na terenu, a prioritet imaju magistralni putevi. Putni pravci u Leposaviću i okolini na vreme su očišćeni i prohodni.

Sneg na celom Kosovu

"Službe koje su zadužene za Ibarsku magistralu i regionalne puteve, odnosno za ulice u Leposaviću,na vreme su delovale i upotrebom veće količine soli i rizle učinile da ove saobraćajnice budu funkcionalne. Ovoga jutra, što je posebno važno za vozače, Ibarska magistrala je kroz Leposavić u potpunosti čista, ali svakako treba biti posebno obazriv zbog poledice nastale usled veoma niskih temperature",rekao je Ivan Vučković novinar iz Leposavića.

So i rizla su na vreme bačeni i na teritoriji Opštine Gračanica, gde su svi putevi prohodni.

"Svi putevi na teritoriji Opštine Gračanica su prohodni. Na pojedinim deonicama, zbog temperature u  minusu so i rizla nisu dovoljno delovali da bi putevi bili sasvim čisti. Takođe smo angažovali i traktor koji čisti lokalne ulice, kao i u Sušici ,Badovcu i u ostalim mestima gde kamion ne može da prođe. Spremni smo i za veće padavine, imamo dovoljne količine soli i rizle, pratimo situaciju i po potrebi dodatno angažujemo mehanizaciju”, zaključio je Vladica Trajković ,direktor Odeljenja javnih službi pri Opštini Gračanica.

U Štrpcu i na  Gori većina puteva je očišćena, jedino su neprohodni oni u udaljenim naseljima.

"Sneg u opštini Štrpce pada već nekoliko dana, na nekim mestima ga ima i do pola metra. U ovom momentu svi lokalni putevi na teritoriji Opštine Štrpce su prohodni i čisti.U pitanju su lokalni putevi ukupne dužine 81 kilometar. Veliki problem nam predstavljaju brdska naselja, kao što su Sušiće i Koštanjevo, međutim, i tamo ćemo taj problem rešiti najbrže što možemo", rekao je direktor Odeljenja javnih usluga, zaštite i spasavanja pri Opštini Štrpce Siniša Budurić.

"Iako sneg neprekidno pada tokom čitavog dana u Gori svi putevi su prohodni. Na nekim mestima visina snežnog pokrivača je 80 cm. Svi regionalni putevi su čisti osim u pojedinim selima gde zbog teških vremenskih uslova mašinerija ne može da stigne”,kaže dopisnik Radio Gore Arlen Hočko.

Vozačima je dobro poznato da vožnja u zimskim uslovima nije nimalo jednostavna.

I u Prištini sneg i neraščišćene ulice zadaju  problem i pešacima i vozačima. Savet svim vozačima je da vožnju prilagode uslovima na putu, da drže propisano rastojanje između vozila i da sa sobom imaju obaveznu zimsku opremu. Prema najavama meteorologa sneg će padati i naredna tri dana.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš