SLS: Informacije Sputnjika zlonamerne i netačne

Samostalna liberalna stranka obaveštava javnost da pojedini mediji i nakon održanih izbora nastavljaju sa objavljivanjem netačnih i zlonamernih informacija o pojedinim srpskim političarima koji nisu deo Srpske liste.

SLS: Informacije Sputnjika zlonamerne i netačne

Poslednji takav slučaj dogodio se sinoć kada je portal “Sputnjik” objavio tekst pod naslovom “Tajni recept za vojsku Kosova: Izmišljaju manjinu da dobiju većinu”, a koji su objavili mnogi beogradski i pojedini srpski mediji na Kosovu.

Naime, u tekstu se pozivajući  na “dobro obavešteni izvor”, navodi da su albanske stranke obezbedile tri od četiri manjinska glasa za izglasavanje Zakona o formiranju vojske Kosova i da su zasad sigurna dva glasa - jedan iz bošnjačke zajednice, a drugi kako se navodi iz srpske zajednice, sa napomenom da on nije iz Srpske liste.

S obzirom da je Slobodan Petrović jedini srpski poslanik u Skupštini Kosova koji nije iz Srpske liste, nije teško zaključiti prema kome je usmeren ovaj netačan i zlonameran tekst.

SLS podseća javnost, a i pojedine novinare i medije, čiji je posao da to znaju, da je za izglasavanje Zakona o vojsci Kosova ili za bilo kakvu ustavnu promenu potrebna dvotrećinska većina poslanika iz manjinskih zajednica,  što je u ovom slučaju broj 14, a ne četiri. Tako da je za ovaj Zakon neophodno učešće pre svega poslanika Srpske liste.

SLS nije iznenađena što ovakve informacije dolaze iz beogradskih medija kojima nije prvi put da u većini slučajeva pogrešno informišu javnost o kosovskim temama, ali nas čudi da takve priče  prenose pojedini kredibilni mediji sa Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš