Skupština Kosova na dnevnom redu nema Specijalni sud

U pozivu za sutrašnju sednicu Predsedništva Skupštine Kosova nema tačke o inicijativi 43 poslanika za sazivanje vanredne sednice na kojoj bi se razmotrio predlog zakona o ukidanju Specijalnog suda.

Skupština Kosova na dnevnom redu nema Specijalni sud

Na dnevnom redu objavljenom na sajtu Skupštine Kosova, pored usvajanja zapisnika su pripreme za narednu sednicu i predlog dnevnog reda sledeće sednice kosovskog parlamenta.

Prema predloženom dnevnom redu, na narednoj sednici Skupštine Kosova pored nezavršenih pitanja na prošloj sednici poslanici treba da razmatraju interpelaciju u vezi s događajem kada je zamenik premijera i ministar Dardan Gaši pucao u vazduh na proslavi koju je organizovao zamenik kosovskog premijera Fatmir Ljimaj zato što je oslobođen optužbi za korupciju, kada je bio ministar za infrastrukturu.

Takođe, razmatraće se i Nacrt zakona o pravima maloletnika i nacrt zakona o unutrašnjoj kontroli javnih finansija.

Na dnevnom redu naredne sednice biće i prvo razmatranje Nacrta zakona o sprečavanju sukoba interesa u vršenju javne funkcije, Nacrta zakona o tretiranju bespravne gradnje, Nacrta zakona o izmeni i dopuni Zakona o Kosovskoj agenciji za privatizaciju, kao i Nacrta zakona o azilu.

Na sednici će se razmotriti i godišnji izveštaj Regulativnog autoriteta za elektronske i poštanske komunikacije za 2016, godišnji izveštaj Agencije za statistiku Kosova za 2016, razmatranje Strategije za energiju Republike Kosova za 2017-2026.

Skupština treba da izabere jednog kandidata za neizvršnog člana Odbora Centralne banke Kosova i pet zamenika ombudsmana Kosova.

Sednice Predsedništva Skupštine Kosova tri puta do sada zbog nedostatka kvoruma nisu održane. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš