"Skupština Kosova je neproduktivna"

Na današnjoj sednici Predsedništva Skupštine Kosova odlučeno je da naredno plenarno zasedanje parlamenta bude održano u četvrtak 28. aprila.

"Skupština Kosova je neproduktivna"

Na dnevnom redu će se naći nekoliko nacrta zakona, razmatrati nekoliko izveštaja, a predviđeno je i imenovanje nekoliko članova javnih institucija.

Inače, plenarno zasedanje nije održano još od 7. aprila, kada je na svečanoj sednici Hašim Tači položio zakletvu i preuzeo funkciju predsednika Kosova.

Nakon 4 meseca u 2016. godine skupština je usvojila samo 4 zakona, dok se 33 nacrta zakona nalaze na razmatranju u skupštinskim odborima. To znači da je samo 3 odsto plana rada skupštine za 2016. godinu ispoštovano.

Od početka godine održano je samo 7 plenarnih sednica, 14 sednica manje nego za isti period prošle godine.

Ovo su podaci do kojih je došao Kosovski demokratski institut (KDI) na osnovu kojih su ovaj period označili kao veoma neproduktivan. U KDI-u dodaju da se usled blokade parlamenta broj nacrta zakona nagomilao, a da na skupštinske odbore ne dolaze redovno, ne samo poslanici opozicije, već i vladajuće koalicije. Zaključuju da zasedanja ranije nisu odlagana uprkos suzavcu u sali, a da se sada broj održanih plenarnih sednica nije povećao ni nakon što je opozicije prestala da baca suzavac.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš