Skat: SAD ostavljaju prostor i vreme da se pronađe rešenje

Džonson je u Beogradu rekao da SAD ne žele da nameću rešenje kosovskog pitanja, već da žele da podrže predsednika Aleksandra Vučića i da mu daju prostora da dođe do fleksibilnog rešenja sa Prištinom.

Skat: SAD ostavljaju prostor i vreme da se pronađe rešenje

Takođe je rekao da je Nemačka podvukla crvenu liniju u odnosu na to koliko će daleko ići u rešavanju pitanja odnosa Srbije i Kosova, dok SAD nisu.

Na pitanje da li izjava senatora da SAD nisu podvukle crtu kada je reč o promeni granica znači da bi Amerika podržala takvo rešenje, Skat ne odgovara ni sa da, ni sa ne.

"Ja mislim da je sad najvažnije, ne da kažem da ili ne, nego da Srbija i Kosovo postignu dogovor. Mi ćemo na dogovor gledati pozitivno ako je to dogovor između strana u konfliktu. Naša ocena će, kakav god bio dogovor, biti u zavisnosti hoće li to izgraditi stabilnost u regionu. I u Srbiji i na Kosovu", rekao je Skat.

Prema njegovom mišljenju, u pregovorima nije uvek pametno određivati rokove.

"Jer, ako ne stigne dogovor zbog nekog malog problema, šta onda? Mislim da treba da rešimo ovaj problem nekada, zašto ne sada", poručio je Skat nakon akcije davanja krvi povodom obeležavanja sedamnaeste godišnjice od napada na Njujork i Vasington 2001. godine.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš