Skaparoti: Ostajemo ovde dokle god to bude potrebno

Na vojnom areodromu Slatina danas je održana konferencija za medije na kojoj je govorio glavnokomandujući NATO snaga za Evropu, general Kertis Skaparoti koji je prisutne upoznao sa aktivnostima KFOR- a i planovima ove vojne alijanse.

Skaparoti: Ostajemo ovde dokle god to bude potrebno

Glavnokomandujući NATO – a za Evropu general Kertis Skaparoti je u pethodna dva dana obilazio vojnike KFOR-a na Kosovu, ali je obavio i niz sastanaka sa vodećim kosovskim političarima, uključujući i susret sa predsednikom Hašimom Tačijem. Skaparoti je ocenio da su snage Kfora ostvarile vidan napredak u obavljanu svojih aktivnosti, dodavši da se broj vojnika u narednom periodu neće menjati.

“Neće biti promena u NATO snagama, mi ćemo imati fleksibilnu strukturu a do promena će doći kad to budu dozvolile mogućnosti na terenu. Mi ćemo ostati ovde dokle god to bude bilo potrebno", rekao je Kertis Skaparoti – glavnokomandujući NATO- a za Evropu.

General Skaparoti se u svom obraćanju medijima osvrnuo i na mogućnost formiranja oružanih snaga Kosova.

“Danas sam posetio Kosovske bezbednosne snage gde sam video vrlo dobre stvari. To su profesionalne multietničke snage koje se trude da pruže bezbednost na Kosovu. Mandat i misija tih snaga je pitanje za Kosovske institucije ali se to svakako mora uraditi u skladu sa Ustavom. Mi bismo prihvatili dijalog sa svim etničkim grupama o tom pitanju”, dodao je Skaparoti.

Po završetku konferencije, KFOR je za predstavnike medija organizovao let  helikopterom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš