Server: Možda nema dogovorenog plana Tači-Vučić, ali su mape nacrtane

Američki ekspert za balkanska pitanja Daniel Server rekao je da bi kosovskog predsednika Hašima Tačija trebalo pitati o njegovoj ulozi u saradnji sa izlanikom SAD Ričardom Grenelom, prenosi Kljan Kosova.

Server: Možda nema dogovorenog plana Tači-Vučić, ali su mape nacrtane

„Mislim da je veliki pritisak na Tačija. Svi u Prištini veruju da se ovaj pritisak odnosi na Specijalni sud. Ne znam da li je istina ili ne. Ali, otkriva ponašanje Trampove administracije u korišćenju Specijalnog suda za vršenje pritiska na šefa države. To doživljavam kao promenu politike prema Kosovu", rekao je Server u emisiji „Desku" na KTV.

Dodao je da se to ranije nije nikada dešavalo.

„Čak ni sa administarcijom Džordža Buša, čak ni sa Klintonovim i Obaminim demokratama“, rekao je Server.

Odgovarajući na pitanje o ulozi Demokratskog saveza Kosova, koji je je pokrenuo zahtev za nepoverenje vladi, pozivajući se na neukidanje taksi od strane premijera Kurtija, uprkos Grenelovom zahtevu, Server je rekao da je DSK podeljen.

„Čini mi se da je DSK podeljen. Izgleda da je deo DSK, posebno Isa Mustafa i drugi, želeo obaranje vlade, dok Vjosa Osmani i drugi nisu. Koji je dogovor zbog kojeg član koalicije napušta koaliciju teško je znati. Ali ovaj posao je obavljen u Prištini,  pitanje treba postaviti u Prištini“, rekao je Server.

Izvor: (kosovo-online.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš