Seljimi: Dačić i Vučić koriste jezik mržnje

Tokom predizborne kampanje za srpske parlamentarne izbore, pojedini lidere političkih stranka posetili su Kosovo, dok je nekima zabranjen ulazak, među njima su predsednik SRS Vojislav Šešelj i general Ljubiša Diković, kao razlog tome, vršilac dužnosti ministra inostarnih poslova u Vladi Kosova Petrit Seljimi je naveo da su oni ratni zločinci i da oni nikada neće ući na Kosovo.

Seljimi: Dačić i Vučić koriste jezik mržnje

Takođe, sinoć je zabranjen ulazak direktoru kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću, jer kako ističe Seljimi nije ispoštovao proceduru da svoj dolazak najavi 48 sati ranije. 

Predstojeći parlamenetarni izbor u Srbiji  bila su povod za dolazak lidera pojedinih političkih partija na Kosovo: Aleksandar Vučić,  Ivica Dačić i Sanda Rašković-Ivić imali su priliku da se obrate svojim pristalicama na Kosovu. Prema rečima vršioca dužnosti ministra inostranih poslova Petrita Seljimija oni su nedeljema ranije tražili dozvolu za ulazak na Kosovo, kako je dogovoreno Briselskim sporazumom, pa im je shodno tome i odboren. Ipak, on je mišljenja da nisu svi ispoštovali dogovor, jer su tokom posete širili govor mržnje.

“Čak i ovi dolazci koji su bili dozvoljeni premijera Vučića i minsitra Dačića, i o tome ćemo razgovarati u Briselu, jer jezik mržnje koji je bio upotrebljen u nekim slučajevima nije dobar za dobrosusedske odnose i ne služi normalizaciji odnosa Srbije i Kosova. Čovek koji dolazi na Kosovo i kaže  da je Milošević bio u pravu, ne zaslužuje našu pažnju i neće zasluživati dolazak na Kosovo, jer je to ipak u domenu jezika mržnje.”

Međutim, pojednim političarima iz Srbije nije dozvoiljeno da uđu na Kosovo, među njima  je predsednik Srpske radikalne stranke Vojisilav Šešelj, a prema  poslednjoj odluci  Petrita  Seljimija ulazak je zabranjen i generalu Ljubiši Dikoviću.

“Šešelju nije sigurno zbog predizborne kampanje, već zato što je ratni kriminalac, koji je učinio mnogo zla kosovskim porodicama i njemu neće nikad biit dozvoljen ulazak na Kosovo. Poznato je da je general Diković je osumljičen za neke od najgroznijih zločina na Kosovu, jer su u Batajnici i jezerima u Srbiji našli leševe Albanaca i dok on ne odgovara za svoja dela ni on neće moći da uđe na Kosovo.”

Prema najavama  kancelarije za Kosovo i Metohiju, u Babinom mostu je danas trebalo da boravi  Marko Đurić, ali ni njemu ulazak nije odobren, zato što  zahtev nije poslat na vreme,  48 sati ranije, ističe Petrit Seljimi. Pokušali smo da saznamo šta o ovim zabranama  misli oficir za vezu Srbije  u Prištini Dejan Pavićević, međutim on se nije javljao na telefon, iako je jutarnjim satima, kada smo ga prvi put pozvali rekao da ga pozovemo oko 12 h.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš