Sednica skupštine bez poslanika opozicije

Poslanici skupštine Kosova minutom ćutanja odali su poštu žrtvama terorističkih napada u Briselu.

Sednica skupštine bez poslanika opozicije

Premijer Kosova Isa Mustafa u govoru pred poslanicima izrazio je žaljenje i bol zbog svih stradalih u Briselu i istakao da je Kosovo spremno da bude partner međunarodnoj zajednici u borbi protiv terorizma i ekstremizma.

"Kosovo je pokazalo posvećenost očuvanju mira i spremnost da bude deo međunarodne borbe protiv terorizma. Mi smo posvećeni izgradnji dobrih međuetničkih i međureligijskih odnosa. Pozivam sve naše građane i onaj mali broj njih koji su otišli na strana ratišta da ih napuste i da se vrate, da budu svesni štete koju nanose sebi, stradalima i svojoj zemlji," rekao je Mustafa.

Premijer je dodao da organi bezbednosti, kosovska policija, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Kosovska obaveštajna agencija preduzimaju sve mere kako bi građani bili sigurni.

Bljerta Deljiu-Kodra: Kurti zloupotrebljava maloletnike

Održavanje predavalja u jednoj srednjoj školi u Prištini, na kome je govorio poslanik Samoopredeljenja Aljbin Kurti, na današnjoj sednici skupštine Kosova ocenjeno je kao kršenje zakona, međunarodnih konvencija i zloupotreba maloletnika u političke svrhe.

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu-Kodra rekla je da je ovakva aktivnost Samoopredeljenja zloupotreba dece.

"Tražim da se zabrane takve prakse. Obratila sam se Ombudsmanu, obraćam se i ministru obrazovanja koji je ovde u skupštini, obratiću se i lokalnim samoupravama, jer opština Priština je to dozvolila," rekla je Deljiu i dodala da to nije prvi put da se školski objekti i učenici koriste u političke svrhe.

Ministar obrazovanja Arsim Bajrami, odgovarajući poslanici DPK, je rekao da su odgovarajući koraci već preduzeti.

"Pozivam sve političke stranke, opštine i školske uprave da izbegavaju ovakve političke aktivnosti, jer ne samo da se krše konvencije i zakoni nego se narušava i integritet dece," rekao je Bajrami.

Posalnici Samoopredeljenja, kao ni poslanici druge dve opozicione partije Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, ne prisustvuju današnjem skupštinskom zasedanju.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš