Samoopredeljenje traži prekid dijaloga Beograda i Prištine

Šef parlamentarne grupe opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Glauk Konjufca, predstavio je plan tog pokreta za dijalog sa Beogradom u šest tačaka za koji je kazao da će morati da bude deo platforme koju bude usvojio prlament.

Samoopredeljenje traži prekid dijaloga Beograda i Prištine

Kako prenosi televizija Kljan Kosova, prva tačka tog plana je da bi aktuelni format dijaloga Beograda i Prištine trebalo da bude zaustavljen.

Zatim, da niko ne sme da pregovara o unutrašnjim pitanjima Kosova.

Kao treće se navodi da bi Kosovo trebalo da primeni "potpuni reciprocitet u odnosu prema Srbiji", a četvrto da bi trebalo da "postoji reciprocitet u pravima Albanaca u Srbiji u odnosu na prava Srba na Kosovu".

Samoopredeljenje ponavlja da bi, kako navode, "Srbija trebalo da bude optužena za genocid", što je peti zaključak i najzad "da kosovski predsednik Hašim Tači ne sme da predvodi proces dijaloga", preneo Unmik u svom dnevnom pres klipingu.

Ovi zaključci su doneti juče na tribini koju je orgaizovalo Samoopredeljenje na temu dijaloga Beograda i Prištine i odnosa Prištine prema Albancima na jugu centralne Srbije, a učestvovali su i politički lideri Albanaca tri opštine sa tog područja - Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš