Samoopredeljenje traži ostavke, novi protesti 1. septembra

Zbog afere prisluškivanja šefa parlamentarne grupe DPK Adema Grabovcija, pokret Samoopredeljenje danas je zatražio ostavke najviših zvaničnika Kosova i zakazao nove proteste.

Samoopredeljenje traži ostavke, novi protesti 1. septembra

Povodom afere prisluškivanja koju je obelodanio portal Insajderi, član Samoopredeljenja Uli Hodža  je na  konferenciji za novinare  rekao da ostavka Adema Grabovcija nije dovoljna. On je pozvao predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednika skupštine Kadrija Veseljija da što pre podnesu ostavke.

"Pronto  prisluškuje i kontroliše javna i društvena preduzeća i državne institucije, a zabrinjavajuća okolnost je to što prisluškuje i policiju“, kaže Hodža i dodaje da je svima je jasno kako se hapse aktivisti i poslanici Samoopredeljenja.

„Grabovci zove svog prijatelja Špenda Mađunija, direktora policije, a ovaj sluša njegova naređenja i radi kako mu se kaže.”

Policija Kosova negira umešanost policije u aferu prisluškivanja. Oni tvrde da su svi konkursi i regrutacija policajaca bili transparentni i nadgledani od strane Euleksa, kao i da su sprovođeni u skladu sa zakonom. U saopšenju policije se navodi da je njen šef Špend Mađuni pozvao da se istraže svi navodi portala „Insajderi“.

Samoopredeljenje je za 1. septembar najavllo nove proteste protiv ratifikacije Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom. Poslanica ovog pokreta Donika Kadaj Bujupi optužila je vlasti za organizovani kriminal i pozvala je građane da se pridruže protestu.

“Kriminal u ovoj zemlji nije individualan, već organizovan od strane visokih državnih funkcionera. Ukoliko želimo bolju budućnost, perspektivu i ukoliko želimo da izgradimo državu koja je 16 godina zloupotrebljavana, korumpirana, državni funkcioneri moraju da podnesu ostavku”, rekla je Bujupi.

Iz Samoopredeljenja očekuju da će protesti sprečiti ratifikaciju sporazuma o razgraničenju, jer su, kako ističu, prošlogodišnjim okupljanjem građani sprečili realizaciju dva sporazuma.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš