"SAD hoće da KBS bude vojska"

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, tokom njegove zvanične posete Vašingtonu, pored individualnih sastanaka koje je imao sa senatorima i kongresmenima i drugim zvaničnicima u Senatu i Kongresu, sastao se, takođe, sa grupom senatora koju je predvodio Džon Buzman.

"SAD hoće da KBS bude vojska"

U saopštenju se navodi da su senatori bili iz različitih komiteta i oblasti, dok ih je Veselji informisao o najnovijim dešavanjima na Kosovu, prenosi Koha.

Takođe, Veselji je i imao poseban sastanak sa grupom kongresmena na čelu sa kongresmenom Robertom Aderholdom.

Tokom oba sastanka, Veselji je iskoristio priliku da se zahvali senatorima i kongresmenima za podršku i veliko prijateljstvo koje pružaju Kosovu. Takođe, na ovim sastancima razgovaralo se o mogućnostima da se ta podrška nastavi, ali i da se proširi u pojedinim oblastima, posebno u ekonomskom razvoju i evroatlantskim integracijama Kosova.

Poseban sastanak Veselji je imao sa senatorkom Ajove, Joni Ernst, sa kojom je razgovarao o dosadašnjoj saradnji ove države sa Kosovom, a u interesu rasta i produbljivanja saradnje. Na sastanku je razgovarano o doprinosu institucija za transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage, kao i ekonomskoj saradanji između Kosova i Ajove. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš