Redžepi: Zahtjevam veću podršku bošnjačkim medijima, NVO i udruženjima

Skupština Kosova je danas nastavila treću po redu sjednicu od formiranja novih institucija, poslije prijevremenih izbora koji su održani 11. juna.

Redžepi: Zahtjevam veću podršku bošnjačkim medijima, NVO i udruženjima

  Poslanicima u Skupštini Kosova se obratila i Emilija Redžepi, predsjednica Nove demokratske stranke, koja je između ostalog zatražila da se riješe prioritetni problemi koji tište bošnjačku zajednicu, počev od pijaće vode u Gornjem Ljubinju, vodosnabdjevanja u Prizrenu, kao i veću podršku bošnjačkim medijima, NVO i udruženjima ali i individualnim projektima koji za to imaju potrebe.

Obraćanje poslanice Emilije Redžepi na današnjoj sjednici u Skupštini Republike Kosova prenosimo u cjelosti:

Poštovani građani, Vidim da se većina poslanika iz albanskih partija danas jako puno zabrinula oko bošnjačke zajednice i naših projekata, možda zato što je još aktuelna izborna trka oko gradonačelnika opštine Prizren, a u nedelju 22. oktobra su nam svi jako dobro pokazali kako se kupuju bošnjački glasovi u Župi i Pogdori. Ali gospodo poslanici zakasnili ste dosta, zato što su bošnjački odbornici u Opštini Prizren odavno u rebalansu budžeta uvrstili naše prioritetne projekte koji se odnose na poboljšanje osnovnih uslova života naših građana, tako da Vi nemate toliko potrebe da se brinete zato što će izbori proći a Vas će Bošnjaci znati samo kao TV lica.

Takođe, zahtjevam od ministra finansija da hitno obezbjedi novac za najveće bošnjačko selo Gornje Ljubinje koje decenijama unazad ima velikih problema oko vode za piće, a hidro-region nema razumjevanja da se ovaj problem riješi. Naš projekat je u ministarstvu za ambijent sa planiranom investicijom od 300.000 eura i treba nam vaša podrška. Poštovani građani, jako je bitno što imamo finansijsku podršku za rekonstrukciju vodovodne mreže u Prizrenu, naselje Baždarana i Tusus, kao dugogodišnji nerješivi problem svih građana naše opštine. Kao i podršku našeg direktora za kulturu koji je obezbjedio dodatna stedstva da se Bošnjački kulturni centar završi.

Poštovani ministre, Premijeru, moje obraćanje dotiče i kancelariju za zajednice pri Uredu Premijera odnosno da preispitate funkcionalnost te kancelarije. Tražimo da se obnovi konkurs koji je raspisan kao podrška medijima za manjinske zajednice (200.000 eura) kao i konkurs za raspodjelu novca NVO sektoru (100.000 eura) koji je nestao faktički prije parlamentarnih izbora, zašto je to stopirano, ko snosi odgovornost i gdje je taj novac podjeljen ili prebačen. Gospodo, vrijednost je više od 300.000 eura i ta kancelarija nije samo za Srbe nego i za sve ostale narode koji žive na Kosovu i ja javno zahtjevam veću podršku bošnjačkim medijima, NVO i udruženjima ali i individualnim projektima koji za to imaju potrebe.

 

 

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš