"Reagovaću protiv onih koji zloupotrebe položaj i poverenje"

Nakon sednice Vlade kosovski premijer Ramuš Haradinaj održao je Konferenciju za medije na kojoj je govorio o smeni ministra Muse Cene, o slučaju Madžuni ali i o stavu SAD o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku.

"Reagovaću protiv onih koji zloupotrebe položaj i poverenje"

"Sada je na redu  vizna liberalizacija i članstvo Kosova u Interpolu", izjavio premijer Haradninaj na konferenciji za medije.

"Palmer je jasno dao do znanja poziciju Amerike u Beogradu. Taj stav se nije promenio. Poštovaćemo ustav, zakoni su zasnovani na ustavu. Transformacija KBS-a je proces koji je preuzeo pravi pravac. Sada je na redu Interpol, liberalizacija viza, vladavina prava i neka druga pitanja”, rekao je Haradinaj.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj govorio je o smeni zamenika ministra regionalnog razvoja Muse Cene, kao i slučaju sina direktora kosovske obaveštajne službe.

"Svako ko ima optužnicu za zloupotrebu položaja, kao što je sada u mom mandatu, i ukazao sam im poverenje odmah reagujem... Postoje neke optužbe kao što je za veterane i neki drugačijeg karaktera, ali ovo je nešto drugo. Ne možemo to da tolerišemo. Bolje što je iz Alijanse za budućnost Kosova, i bolje što nije iz neke druge partije, rekli bi da se svetimo ili tako nešto. Nije prijatna situacija, ali ćemo delovati jer imamo zakonsku obavezu”, kazao je Haradinaj.

O slučaju Madžuni danas govorila i poslanica u parlamentu i predsedavajuća Komisije za nadzor Kosovske agencije za inteligenciju Ganimete Musljiu.

"Opozicione stranke traže smenu Špenda Madžunija, ali ipak, komisija je ocenila da se prvo informišemo šta se desilo da li je direktor Kosovske obaveštajne agencije u ovom slučaju zakonski umešan, da li je bilo bilo kakvih intervencija u ovom slučaju, i nakon što dobijemo informacije odgovorićemo. Složili smo se da tražimo od kosovske policije da nam javi o ishodu ovog događaja", izjavila je Musljiu.

Musljiu je dodala da ukoliko se dokaže da je Špend Madžuni, direktor KIA intervenisao ili pokušao da interveniše u ovom slučaju, onda će biti pozvan da odgovara pred komisijom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš