“Razriješen sam jer sam rekao Republika Kosovo” – Priča zamjenika ministra koji je razriješen na zahtjev Liste sprske

Postoje dvije priče, suprotne jedna drugoj za rariješavanje sada bivšeg zamjenika ministra Fatira Berzatija. Prema prvoj verziji, bivši zamjenik ministra uputio teške optužbe predsjedniku goranske partije (JGP), Ademu Hodži i Srpskoj listi, dok prema drugoj verziji, postoje optužbe protiv zamjenika ministra Fatira Berzatija.

“Razriješen sam jer sam rekao Republika Kosovo” – Priča zamjenika ministra koji je razriješen na zahtjev Liste sprske

Prema riječima bivšeg zamjenika ministra za ekonomski razvoj, sve je započelo 10. oktobra. Prema njegovim riječima bila je potrebna jedna riječ na sastanku Vlade da on bude razriješen. Kako kaže on, razrješen je naredbom predsjednika partije, Adema Hodže, iako je obrazloženje savjetnika premijera, Avnija Arifaja bio zahtjev Srpske liste.

Dok prema riječima Hodže, razlog razrješenja je bio zahtjev građana za razrešenje i zbog njegovog ponašanja kao zamjenik ministra, negirajuću da se njegovo razrješenje vezuje sa izgovorom “Republika Kosovo”.

“Razrješen sam jer samo rekao Republika Kosovo” – Prva verzija.

“Razrješen sam ne znam zbog kojeg razloga, nisu mi rekli ni jedan razlog, ali kada sam razgovarao sa Avnijom Arifajem, savjetnikom premijera, rekao mi je da nema potrebe da se sastajem sa tobom, Lista srpska je tražila da te smjene i premijer te je razrješio, ove riječi mi je Arifaj prenio na grub način”, citira Berzati za Insajderi.

“Prvi incedent se dogodio 13. oktobra na sastanku vlade i tada sam nekoliko puta pročitao na albnaskom jeziku Republika Kosovo, izašlo je u medijima. Poslanik (Adem Hodža), kada je video rekao mi je: ‘pogledaj šta si uradio, pročitao si Republika Kosovo na glas. Ti treba da kažes samo Kosovo ili Kosovo i Metohija. Nemaš potrebe da govoriš Republika.’ Od tog dana su počele i prijetnje, svakog dana sve više”, rekao je on.

Hodža negira optužbe – druga verzija

Prema riječima Adema Hodže, koji je predsjednik partije JGP, zahtjev za njegovo razrješenje je došao iz partije. On kaže da Berzati nije iskoristio mogućnost da radi za državu.

“Mi smo mu dali priliku da radi za narod, ali nije uspeo. Dobili smo puno žalbi od naroda za njegov rad i na neki način smo bili primorani da preduzemo konkretne korake”, rekao je Hodža za Insajderi.

“Nema veze izraz “Republika Kosovo” sa njegovim razrješenjem, jer se ovo dogodilo prije dva mjeseca i niko se nije žalio za tu riječ”, rekao je on.

Hodža je demantovao da je bilo sukoba između njega i Berzatija. On je rekao da je izbačen na tom sastanku iz partije zbog njegovog neprofesionalnog ponašanja.

“Kolektiv partije je tu i nije bilo nikakvih sukoba, svi članovi su glasali da se izbaci iz partije, zbog njegovog ponašanja i neprofesionalnosti na njegovoj poziciji kao zamjenik  ministra”, rekao je Hodža, preneo je Insajderi.

Izvor: (kosovo24sata)

Tagovi:Kosovo

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš