"Razgovarao sam sa Porošenkom, ali i sa komičarima"

Premijer Ramuš Haradinaj je izjavio da je i on imao telefonske razgovore sa ruskim komičarima, ali da nije iznosio svoj stav o Kosovu. Nakon redovne sednice Vlade, premijer je na konferenciji za medije govorio i o ostalim aktuelnim temama.

"Razgovarao sam sa Porošenkom, ali i sa komičarima"

"Razgovarao sam ne samo sa Porošenkom, već i sa ruskim komičarima. Srećom, razgovor koji sam vodio nije izašao iz okvira, tražio sam priznanje, i to je to, ali u skorije vreme nisam razgovarao sa Zaevom. Čuo sam te njegove izjave. To nije novina za mene. Svi lideri u regionu su zabrinuti zbog promene granica", rekao je Haradinaj.

Premijer Haradinaj je govorio i o nastavku dijaloga Prištine i Beograda.

"Ono što ostaje jeste priznanje Kosova od strane Srbije, postoje samo dve teme o kojima treba razgovarati, a Srbija nema drugu opciju, osim da sedne i razgovara. Kosovo ulazi konsolidovano u proces dijaloga. Ući ćemo u dijalog samo da bismo dobili priznanje", ponovio je Haradinaj.

Nezaobilazna tema bila je i liberalizacija viznog režima.

"Skeptični smo i pokušavamo da odgovorimo na svaki zahtev Holandije. Lično sam im poslao objašnjenje oko vize. Liberalizacija je obećavajuća, dobili smo potvrdu  Nemačke", rekao je Haradinaj.

Konferenciji za medije prethodila je redovna sednica Vlade, koja je počela minutom ćutanja u znak sećanja na žrtve u Srebrenici.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš