Protest i kontraprotest zbog izgradnje Velike džamije u Prištini

Izgradnja Velike džamije u Prištini, koju finansira Turska, izazvala je danas protest građana na ulicama ovog grada koji su bili podeljenih mišljenja o potrebi za tim verskim objektom, prenosi Koha.

Protest i kontraprotest zbog izgradnje Velike džamije u Prištini

Dok su jedni protestvovali ne, kako su rekli, protiv džamije, već protiv modela koji je odabran za njenu izgradnju, bilo je i onih koji su ovakvu pomoć Turske podržali.

Oni su svoje neistomišljenike koji se protive izgradnji džamije uputali zašto nisu protestvovali protiv izgradnje pravoslavne crkve u blizini studentskih domova, zatim rušenja školske zgrade u kojoj je sagrađena katedrala, kao i protiv pripajanja zemljišta manastiru Dečani.

Prema pisanju ovog lista na protestu se nije pojavio bivši komadant OVK Binak Gaši koji je ranije danas, putem posta na Fejsbuku, pozvao svoje saborce i građane da se u znak protesta okupe na mestu gde su radovi otpočeli 16. jula.

On je rekao da Kosovo nije provincija Turske, već "istorijska Ilirija“ i da ovakav potez Turske predstavlja "direktan napad na nezavisnost Kosova i njegove institucije koje ćute.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš