Priština: Opozicija najavila protest za 14. maj

Predstavnici Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo najavili su da će 14 maja održati novi antivladin protestni miting u Prištini. Veruju da će im se na tom skupu pridružiti i pristalice pokreta "Samoopredeljenje", prenose elektronski mediji u Prištini.

Priština: Opozicija najavila protest za 14. maj

Zvaničnik iz Inicijative za Kosovo Šerif Biljali rekao je da ne može da zamisli da pristalice "Samoopredeljenja" ostanu kući i ne protestuju protiv sadašnje vlade.

"Mislim da ima još vremena za 'Samoopredeljenje' da se pridruži protestima. Još uvek ima vremena da pozove svoje članove, simpatizere i pristalice da učestvuju na protestu", rekao je Biljali.

Tri opozicione stranke kosovskih Albanaca su unazad godinu dana zajedno organizovale antivladine proteste i opstruisale rad vladajuće većine u kosovskoj skupštini, zahtevajući poništavanje sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Prvo neslaganje pokazale su pre dva meseca, kada su dan uoči protesta pozvale članstvo da se ne okuplja u Prištini.

Podele su izbile zbog nejedinstva u daljem zajedničkom organizovanju protiv vlade.

"Samoopredeljenje" je tražilo ujedinjenje opozicije, pod uslovom da ono bude lider jedinstvene liste. Druge dve stranke su to odbile i u međuvremenu se ujedinile i formirale svoju grupu. 

Od tada nema kontakata između Alijanse i Inicijative sa jedne i "Samoopredeljenja" sa druge strane.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš