Preminuo Bajram Redžepi

Nekadašnji premijer Kosova i gradonačelnik Južne Mitrovice, Bajram Redžepi (Bajram Rexhepi), preminuo je jutros u 64. godini, u bolnici u Turskoj, nakon moždanog udara, javljaju elektronski mediji u Prištini i Južnoj Mitrovici. Bio je u komi. Redžepi se prethodno lečio i od kancera. Pre prebacivanja u Tursku operisan je u Prištini.

Preminuo Bajram Redžepi

Redžepi je bio jedna od značajnijih posleratnih političkih figura na Kosovu. Bio je prvi gradonačelnik Južne Mitrovice posle rata, kada se, uz posredstvo međunarodnih predstavnika često sastajao sa tadašnjim liderima Srba na Severu. 

Redžepi je po profesiji bio lekar i pre rata radio je u Zdravstvenom centru u Severnoj Mitrovici. Bio je član Demokratske lige Kosova i Demokratske partije Kosova. 

Prve poruke saučešća stigle su od kosovskih zvaničnika i nekadašnjih Redžepijevih saradnika. 

"Veliki gubitak za zemlju. Njegov doprinos Kosovu bio je veliki i ljudi na Kosovu sećaće se Bajrama kao uzornog radnika. Kao takav, Bajram će ostati zapamćen. Saučešće porodici, prijateljima i svim onima koji su imali sreće da ga upoznaju," poručio je na svom Fejsbuk nalogu kandidat za predsednika Skupštine iz redova PDK-a, Kadri Veselji. 

"Dobio sam gorku vest o smrti mog prijatelja, kolege i bivšeg kosovskog premijera, Bajrama Redžepija. Moje najdublje saučešće porodici Redžepi. Seća ćemo ga se sa nostalgijom!" - napisao je nekadašnji kosovski predsednik, Bedžet Pacoli. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš