Preko 20 funkcionera Srpske liste i pojedinaca dobilo funkcije i u srpskom sistemu

U proteklih par meseci, Vlada Srbije je donela niz kadrovskih rešenja kojima je funkcionere Srpske liste, ali i nestranačke ličnosti, imenovala na jednu ili više pozicija u srpskom sistemu. Većina imenovanih iz Srpske liste već obavlja funkcije i u kosovskom sistemu.

Preko 20 funkcionera Srpske liste i pojedinaca dobilo funkcije i u srpskom sistemu

Najviše imenovanja odobreno je na sednici Vlade Srbije održanoj 21. novembra.

Tom prilikom, u Savet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, imenovani su: gradonačelnik Severne Mitrovice i predsednik Srpske liste, Goran Rakić, gradonačelnik opštine Gračanica, Srđan Popović, bivši ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova, novoizabrani poslanik u Skupštini Kosova i predsednik privremenog organa opštine Zvečan, Ivan Todosijević, kao i načelnica pećkog okruga i potpredsednica Srpske liste, Vinka Radosavljević.

U Savet UP imenovani su i narodni poslanik Aleksandar Martinović i prof. dr Milan Milisavljević.

Novi saziv Saveta UPKM imenovan je odlukom broj 119-11486/2019.

Savet Filozofskog fakulteta

U Savet Filozofskog fakulteta ponovo su imenovani predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i zamenik gradonačelnika Severne Mitrovice, Aleksandar Spirić i direktor Centra za socijalni rad, Dejan Đinović.

Pored njih, savetu su se pridružili i Bojana Đukić, doc. dr Ivan Radić i direktor vodovoda i odbornik Srpske liste u opštini Severna Mitrovica, Miodrag Ralić.

Novi saziv Saveta Filozofskog fakulteta imenovan je odlukom broj 119-11475/2019.

Savet Pravnog fakulteta

U Savet Pravnog Fakulteta UPKM imenovani su poslanik u Skupštini Kosova i potpredsednik Srpske liste, Igor Simić, novoizabrani poslanik u Skupštini Kosova i predsednik privremenog organa grada Priština, Ljubinko Karadžić, zatim ministar za zajednice i povratak i zamenik kosovskog premijera u ostavci, Dalibor Jevtić  i gradonačelnik opštine Zvečan, Vučina Janković.

Deo ovog Saveta biće i master pravnik, Marko Dančetović.

Novi saziv Saveta Pravnog fakulteta imenovan je odlukom broj 119-11482/2019.

Savet Ekonomskog fakulteta

U Savet Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Prištini imenovani su direktor Kancelarije za zajednice u Vladi Kosova, Ivan Milojević, zamenik ministra unutrašnjih poslova u ostavci i direktor Pokrajinskog PIO fonda, Milan Radojević, dosadašnji direktor Studentskog centra, Jovo Popović (12. decembra Vlada Srbije donela rešenje o prestanku dužnosti i imenovanju Dragane Antonijević za vršioca dužnosti direktora Studentskog centra) i odbornik u opštini Severna Mitrovica i predsednik studentskog parlamenta, Nemanja Biševac.

Deo ovog Saveta biće i direktorica srednje ekonomske škole u Kosovskoj Mitrovici, Dragana Antonijević.

Novi saziv Saveta Pravnog fakulteta imenovan je odlukom broj 119-11485/2019.

Savet Tehničkog fakulteta

U Savet Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Prištini imenovani su gradonačelnik opštine Zubin Potok, Srđan Vulović, direktor srednje Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici i odbornik u opštini Severna Mitrovica, Radovan Tanić.

Deo Saveta biće i Dragana Brkljač, komandir Vatrogasne stanice Kosovska Mitrovica, Ranko Ristović i član privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Dragiša Vlašković.

Novi saziv Saveta Fakulteta tehničkih nauka imenovan je odlukom broj 119-11450/2019.

Savet Poljoprivrednog fakulteta

U Savet Poljoprivrednog fakulteta UP imenovan je gradonačelnik opštine Leposavić, Zoran Todić.

Deo ovog Saveta biće i doc. dr Aleksandar Božović, dipl. pravnik, Saša Petrović, dipl. profesor fizičkog vaspitanja, Darko Gurešić, dipl. inženjer poljoprivrede, dipl. inženjer poljoprivrede Marko Rakić i spec. strukovni ekonomista, Jovica Baščarević.

Novi saziv Saveta Poljoprivrednog fakulteta imenovan je odlukom broj 119-11473/2019.

Savet Medicinskog fakulteta

U Savet Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini imenovane su novoizabrana poslanica u Skupštini Kosova, direktorka Doma zdravlja u Kosovskoj Mitrovici, Miljana Nikolić i odbornica u skupštini Severna Mitrovica, dr Danica Radomirović.

Deo ovog saveta biće i dr Marina Petrović, dr Milivoje Galjak, direktorica srednje Medicinske škole i dipl. fizičar, Marina Biševac, i dr Radovan Kovačević.

Novi saziv Saveta Medicinskog fakulteta imenovan je odlukom broj 119-11479/2019.

Savet Učiteljskog fakulteta

U savet Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Prištini imenovana je i novoizabrana poslanica u Skupštini Kosova i direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Verica Ćeranić.

Deo ovog Saveta biće i master vaspitač i supruga gradonačelnika opštine Leposavić, Ivana Todić, zatim master ekonomije Dušan Dimitrijević, master prava Jovana Kokerić i dipl. ekonomista Aleksandar Trajković.

Novi saziv Saveta Učiteljskog fakulteta imenovan je odlukom broj 119-11480/2019.

Savet fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

U Savet Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UPKM imenovan je poslanik u Skupštini Kosova u trećem mandatu i novoizabrani načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga, Slavko Simić, poslanik u Skupštini Kosova u drugom mandatu, Zoran Mojsilović i direktor Osnovne Škole Branko Radičević, odbornik u skupštini Severne Mitrovice, Ivan Zaporožac i saradnica gradonačelnika Leposavića dipl. istoričar umetnosti, Aleksandra Balović.

Deo ovog Saveta biće i master profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Stevan Pavićević.

Novi saziv Saveta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje imenovan je odlukom broj 119-11476/2019.

Savet Fakulteta umetnosti

U Savet Fakulteta umetnosti UPKM imenovani su dipl. pravnik, Ivan Mačenovski, strukovni vaspitač Gorica Marinković, dipl. muzički umetnik-violinista Ana Radosavljević, master ekonomije Nikola Dragović i master istoričar, Jovan Aleksić.

Novi saziv Saveta Fakulteta umetnosti imenovan je odlukom broj 119-11471/2019.

Savet PMF

U Savet Prirodno-matematičkog fakulteta UPKM ponovo su imenovani predsedavajući opštine Severna Mitrovica, Dejan Gurešić i načelnica školske uprave i novoizabrana poslanica u Skupštini Kosova, Jasmina Dedić.

Deo ovog Saveta biće i dipl. pravnik Ivan Virijević, master građevine, Aleksandar Mašković i dipl. geograf Miloš Petrović.

Novi saziv Saveta Prirodno-matematičkog fakulteta imenovan je odlukom broj 119-11484/2019.

Prethodno je na sednici Vlade Srbije održanoj 24. oktobra odlučeno o još jednom kadrovskom rešenju, sa mesta vršioca dužnosti direktora JP za vodosnabdevanje i za proizvodnju i distribuciju električne energije Ibar iz Zubinog Potoka, razrešen je gradonačelnik ove opštine, Srđan Vulović, a imenovan sin bivšeg gradonačelnika opštine Zubin Potok, Stevana Vulovića, Marko Vulović.

Vulović je imenovan odlukom Vlade Srbije br. 119-10715/2019.

Izvor: (Kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš