Prekinuta vanredna sednica Skupštine Kosova o programu vlade

Na zahtev poslanika opozicionih partija danas je održana vanredna sednica Skupštine na kojoj je raspravljano o programu izabrane Vlade Ramuša Haradinaja. Sednica je nakon zahteva pojedinih poslanika ubrzo prekinuta

Prekinuta vanredna sednica Skupštine Kosova o programu vlade

Opozicija je kritikovala izlaganje Ramuša Haradinaja, koji je rekao da će detaljniji program svoje vlade predstaviti narednih dana. Poslanik Samoopedeljenja Aljbin Kurti kritikovao je Vladu Ramuša Haradinaja navodeći da ona ignoriše potrebe građana Kosova.

"Ovo je najslabija posleratna vlada. Većina ministara su glavni asistenti i nemaju veze, tri ili četiri su u Prištini i jedni u Beogradu. Koalicija PAN se udružila protiv nas zato što ne poštuju potrebe građana Kosova", rekao je Kurti.

Kritike na račun Vlade usledile su i zbog kako navode poslanici opozicije direktnog uticaja Beograda ali i što je Srpskoj listi dodeljeno Ministarstvo poljoprivrede. Sve ovo dovodi do vraćanja uticaja Beograda na Kosovu, smatraju predstavnici kosovske opozicije.

"Kosovo danas ulazi u mračnu i nejasnu fazu konsolidacije državnosti. Tri meseca nakon izbora, institucije su formirane kroz tri metode, kroz sataniziranje poslanika, putem političkog čenkanja i kroz uključivanje Beograda. To je katastrofa za zemlju i  za građane", kazao je Hoti.

Na zahtev nekoliko poslanika opozicije, predsednik Skupštine Kadri Veselji prekinuo je sednicu. Premijer Kosova Ramuš Haradinaj prethodno je najavio da poslanici vladajuće koalicije neće prisustvovati današnjoj sednici

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš