Pregovori o vladi blokirani zbog pozicije ministra policije, koju traži Samoopredeljenje

Problem u postizanju sporazuma između Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova nije više mesto predsednika Kosova već pozicija ministra unutrašnjih poslova, prenosi Gazeta Blic.

Pregovori o vladi blokirani zbog pozicije ministra policije, koju traži Samoopredeljenje

Kako se navodi, izvori iz Samoopredeljenja tvrde da je dogovoreno da će se o funkciji predsednika i naslednika Hašima Tačija razgovarati nakon formiranja vlade, ali da se već danima vodi “bitka” za poziciju čelnog čoveka kosovske policije.

Iz Kurtijeve stranke, piše Gazeta Blic, poručuju da Samoopredeljenje neće potpisati sporazum sa DSK, ako mu u podeli resora ne pripada MUP.

“Pregovori između dveju strana blokirani su zbog Ministarstva unutrašnjih poslova. Samoopredeljenje neće dati ovo ministarstvo. To je uslov za zajedničku upravu”, rekao je ovaj neimenovani sagovornik.

Navodi se da o velikom broju pitanju dve stranke imaju usklađene stavove, da je DSK popustio i kada je reč o kandidatu za Tačijevog naslednika, što je do pre nekoliko dana bio glavni problem u razgovorima jer je stranka Ise Mustafe ovo mesto tražila za sebe.

Stavovi dveju strana su sada približeni. Verovatno je da će dogovor biti postignut u sredu. O pitanju predsednika ostavlja se da se raspravlja kasnije, prenosi Gazeta Blic.

Zamenik predsednika DSK Ljutvi Haziri rekao je da se nada da će svi elementi sporazuma o vladajućoj koaliciji biti razjašnjeni pre 26. decembra.

"Realno, bilo bi neprirodno kada bi se odložilo postizanje dogovora", rekao je Haziri za Radio Slobodna Evropa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš