Predložene blaže antikovid mere, ulaz na Kosovo sa dve doze vakcine?

Ministar zdravlja Rifat Ljatifi saopštio je da se očekuje da će sutra na sednici Vlade biti doneta odluka o ublažavanju antikovid mera i da bi nove mogle da stupe na snagu u subotu, prenosi Kosovo pres.

Predložene blaže antikovid mere, ulaz na Kosovo sa dve doze vakcine?

Na sastanku Komiteta za upravljanje pandemijom danas je predloženo da se ulaz na Kosovo dozvoli svima koji su primili dve ili tri doze vakcine, a oni koji su dobili jednu, moraće da urade i PCR test.

Predlog je i da se policijski čas skrati i da traje od ponoći do 5 časova, kao i da ugostiteljski objekti rade do 23 časa. Takođe, maske neće više morati da se nose na otvorenom, dozvoliće se rad fitnes centrima, a ulazak u restorane, barove, robne kuće, tržne centre.., biće dozvoljen  samo vakcinisanima.

Ljatifi je naveo da je situacija sa pandemijom dala mogućnost da se mere olakšaju, ali je dodao da će, ako bude potrebno, preko noći doći do njihovog pooštravanja.

Mere koje su trenutno na snazi dozvoljavaju rad ugostiteljskim objektima samo do 21 čas, a policijski čas počinje od 22 časa. Za ulazak na Kosovo potrebna je potvrda o primljene tri doze vakcine ili dve doze i negativan PCR test.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš