Poslanik stranke Egipćana pristupio Samoopredeljenju

Elbert Krasnići poslanik partije Egipćana danas se pridružio parlamentarnoj grupi Samoopredeljenja, saopštili su iz ovog pokreta. Nakon odbacivanja glasova iz Srbije, ovom pokretu i DSK potrebna su još četiri poslanika kako bi formirali vladu bez treće partije. Nakon Krasnićijevog pridruživanja, fale im još tri.

Poslanik stranke Egipćana pristupio Samoopredeljenju

„Smatrajući blisku saradnju kao prioritet dogovorili smo se da će budući poslanik Skupštine Kosova, gospodin Elbert Krasnići biti deo parlamentarne grupe Samoopredeljenje u sedmom sazivu skupštine“, saopšteno je iz Samoopredeljenja, prenosi KoSSev.

Predsedništvo Samoopredeljenja, na čelu sa Aljbinom Kurtijem sastalo se danas sa predsednikom partije Egipćana, Elbertom Krasnićijem i njegovim saradnicima Dževdetom Nezirajom i Fazlijem Stolajem . Jedna od tema razgovora bila je i politička situacija na Kosovu nakon vanrednih parlamentarnih izbora 6. oktobra.

Iako su dve vodeće stranke Samoopredeljenje i DSK na nedavno održanim izborima, prema preliminarnim rezultatima osvojile 61 poslaničko mesto i obezbedile mogućnost za formiranje nove kosovske vlade, nedavna odluka kosovskog Vrhovnog suda onemogućila je takav scenario.

Vrhovni sud je prihvatio žalbu koalicije NISMA-AKR-PD da se odbace glasovi pristigli iz Srbije kao neregularni, čime je smanjen cenzus dovoljno da ova koalicija uđe u kosovsku skupštinu sa 6 poslanika. To je dovelo i do toga da sa novom raspodelom poslaničkih mandata (LVV-29, LDK -28) nije moguće da novu kosovsku vladu čine samo ove dve partije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš