Ponovo postavljena rampa na Brezovici

Na ulazu turističkog centra na Brezovici ponovo je postavljena rampa kojom će od sada upravljati Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja (Kosova, prim. red.).

Ponovo postavljena rampa na Brezovici

Kako se navodi u saopštenju MŽSPP-a, ministarka Aljbena Rešitaj donela je ovu odluku decembra prošle godine.

"Postavljanje će sprečiti moguću zloupotrebu neovlašćenih lica koja su u prošlosti obavezivala građane da plate za ulazak i boravak u turističkom centru. Od 2015. godine svim delovima parka Šar upravlja Agencija za zaštitu životne sredine na Kosovu, osim Štrpca, gde je polovinom, dugi niz godina, upravljala nezakonita kompanija Srbije šume, koja je koristila i opremu i objekte".

"Ova nezakonita kompanija je bila odlučila da postavi rampu na ulazu u Brezovicu i sakupljena sredstva je uzimala za sebe. Ski centar Brezovica pripada drugoj i trećoj zoni nacionalnog parka 'Šar' koji je proglašen 1984. i proširen decembra 2012., novim zakonom o nacionalnom parku Šara.

Prema ovom zakonu, parkom upravlja Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja (Kosova, prim. red.), odnosno Kosovska agencija za zaštitu životne sredine", prenosi Klan Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš