Politički subjekti moraju da isplate dug prema CIK

Politički subjekti trebaju da plate dug od parlamentarnih izbora 11. juna kada su kažnjavani, da bi se mogli sertifikovati za lokalne izbore 22. oktobra.

Politički subjekti moraju da isplate dug prema CIK

337,533 eura je ukupan dug koji političke stranke nisu još platili, dug koji je stvoren od kazni tokom izbora 11. juna ove godine.

Portparol Panela za žalbe u CIK, Mulj Desku, rekao je za Kallxo.com da ovi subjekti koji nisu platili dug za kazne tokom izbora 11. juna ne mogu učestvovati na lokalnim izborima 22. oktobra.

“Ukupan dug je bio 348,900 eura. Koalicija PAN je platila 11,367. Svi politički subjekti koji su kažnjeni za izbore 11. juna i koji nisu platili kazne, ne mogu biti sertifikovani od strane CIK-a i nemaju prava da se takmiče na lokalnim izborima 22. oktobra 2017”, rekao je Desku.

Kallxo.com je kontaktirao i potparola Centralne izborne komisije, Valmira Elezi, da pita da li je neki politički subjekt podneo aplikaciju.

On je rekao da je zadnji rok za podnošenje aplikacije 22. avgust.

“Zadnji rok za podnošenje aplikacije za sertifikaciju za lokalne izbore je 22. avgust. Dakle, do ovog dana politički subjekti trebaju da podnesu listu kandidata za predsednike opština i skupštine opštine”, rekao je Elezi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš