"Policajcima zdravstveno osiguranje, penzija i veće plate"

Pred najavljene proteste opozicije premijer Kosova Isa Mustafa i njegovi najbliži saradnici sastali su se sa predstavnicima Policijskog sindikata Kosova. Opozicija treba da vodi svoju bitku u parlamentu, a ne da napada policiju, izjavio je ministar rada i socijalnog staranja Arban Abraši. Vlada je policijskim predstavnicima obećala veće radne benificije i bolji status policajaca.

"Policajcima zdravstveno osiguranje, penzija i veće plate"

Sastanku premijera Kosova Ise Mustafe i predstavnika Policijskog sindikata Kosova prisustvovao i prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači, ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni i ministar rada i socijalnog staranja Arban Abraši. Portparol vlade ministar Abraši je nakon sastanka izjavio da je razgovarano o unapređu položaja i statusa policajaca.

"Radimo na unapređenju pravnih okvira, pružićemo im veću finansijsku podršku, zaštitu ukoliko se povrede na dužnosti, rano penzionisanje i zdravstveno osiguranje. Mislim da imamo veoma profesionalne policijske snage, koje mogu da budu primer drugim policijama u regionu”, rekao je Abraši.

Za Šabana Tašolija iz Policijskog sindikata Kosova najvažnija tema razgovora bila je dobijanje kolektivnog zdravstvenog osiguranja.

"Nama je najvažnije zdravstveno osiguranje. Policiji je zdravstveno osiguranje najpotrebnije, jer su policajci izloženi opasnosti. Obećano nam je da će naši zahtevi biti razmotreni. Takođe smo razagovarali i o unapređenju policijske opreme. Saradnja policije i nadležnog ministarstva je profesionalna i na zadovoljavajućem nivou”, rekao je Tašoli.

Osvrnuvši se na nasilne proteste opozicije, Abraši je rekao da je odgovor policije bio profesionalan. S druge strane Tašoli ističe da se policija nalazi u nezavidnoj poziciji, ali da je njena obaveza zaštita ustava i u službi naroda.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš