"Podržavamo vazdušne napade na vojne ciljeve u Siriji"

Predsednik Kosova Hašim Tači, se u objavi na društvenoj mreži facebook, pridružio podršci vojnim napadima na ciljeve u Siriji.

"Podržavamo vazdušne napade na vojne ciljeve u Siriji"

"Kosovo snažno podržava odluku Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, da napadne vojne ciljeve i oslabi sposobnost Asadovog režima za izvođenje napada hemijskim oružjem na civilno stanovništvo. Nehumanim napadima hemijskim oružjem na civilno stanovništo mora doći kraj. Kosovo snažno podržava napore zapadnih zemalja da se okonča Asadov režim i rat u Siriji", napisao je Tači.

Haradinaj podržava napad na Asadov režim

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj pridružio se zapadnim zemljama u podršci vojnom napadu protiv režima sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Haradinaj je rekao da je napad hemijskim oružjem na civile neoprostiv.

"Kosovo podržava intervenciju evroatlanskih saveznika, u zaustavljanju Asadovog režima u Siriji. Napad hemijskim oružjem na nedužne civile je neoprostiv i napor demokratskih država da se uspostavi mir u ovoj zemlji je neophodan", napisao je Haradinaj.

Pacoli podržava intervenciju protiv režima Bašara el Asada

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli, podržava vojnu intervenciju u Siriji protiv režima predsednika Bašara el Asada.

"Kosovo snažno podržava akcije strateških saveznika naše zemlje - Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske u Siriji. Primena hemijskog oružja je nedopustiva. Oni koji su odgovorni za napad hemijskim oružjem u Siriji moraju da snose odgovornost da se ovaj događaj više nikada da se ponovi", rekao Pacoli.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš