Počelo prijavljivanje birača van Kosova za lokalne izbore

Za birače koji žive van Kosova počeo je period prijavljivanja za registraciju birača za lokalne kosovske izbore, koji se održavaju 22. oktobra, saopštila je Centralna izborna komisija.

 Počelo prijavljivanje birača van Kosova za lokalne izbore

Krajnji rok za prijavljivanje je 23. avgust, do kada bi u CIK trebalo da stignu popunjeni obrasci zajedno sa ostalim potrebnim dokumentima, dostupnim na zvaničnoj Internet stranici CIK-a.

U toku je i prijavljivanje potvrđivanja političkih subjekata za ove izbore, koje traje do 22. avgusta, a do sada je, kako je saopštio CIK, "Alternativa", koju predvodi gradonačelnica Đakovice, Mimota Kusari-Ljilja, kompletirala svoj zahtev za registraciju.

Od 18. do 19. septembra sledi potvrđivanje biračkog spiska, a za 6. septembar zakazano je žrebanje za redosled političkih subjekata na glasačkom listiću. Određen je i datum za prijavu posmatrača, pogledajte ovde.

Predizborna kampanja počinje 21. septembra i trajaće do 20. oktobra.

Dozvoljeni troškovi za političke subjekte na ovim izborima su - 0.50 centi po biraču, dok su u opštinama u kojima je broj birača ispod 5.000 - dozvoljeni troškovi 0,70 evra po biraču. Prethodno je saopšteno i da je za ove izbore izdvojeno oko 5 miliona evra. 

Odluku o datumu održavanja izbora doneo je 21. juna - 10 dana nakon vanrednih parlamentarnih izbora - kosovski predsednik, Hašim Tači, nakon sastanka sa predstavnicima partija.

Izbori u oktobru biće drugi po redu lokalni izbori po sistemu Kosova na Severu Kosova, osim u Severnoj Mitrovici, gde su organizovani kroz četiri kruga - od novembra 2013. do februara 2014.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš