Petrović: Dijana Živić je obrazovana, stručnija od ministara Srpske liste

Predsednik SLS Slobodan Petrović kazao je da su prethodnih dana plasirane laži i insinuacije o novoimenovanoj ministarki poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijani Živić. Čudi ga, kako kaže, da se „na taj nivo spuštaju“ i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministri.

Petrović: Dijana Živić je obrazovana, stručnija od ministara Srpske liste

Bez prisustva ministarke Dijane Živić, predsednik Samostalne liberalne stranke iz koje ona dolazi, Slobodan Petrović, govorio je o njenim kvalifikacijama i reakcijama koje je izazvalo njeno imenovanje na tu visoku poziciju u Vladi Kosova. Posebno se osvrnuo na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je kazao da je Ramuš Haradinj na mesto ministra poljoprivrede imenovao „privatne Srbe“.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić veoma dobro zna da je SLS parlamentarna stranka već 12 godina u kontinuitetu, da je SLS najstarija stranka koja okuplja srpsku zajednicu i da kao je takva politički aktivna. Sasvim je normalno da budemo deo izvršne vlasti i nema razloga da se ljuti i vređa bilo koga“.

Petrović je istovremeno negirao navode ministra odbrane Aleksandra Vulina da je Dijana Žvić organizator protesta „1 od 5 miliona“.

„Nije meni čudno što svašta možemo da pročitamo iz saopštenja Srpske liste jer oni drugo i ne znaju sem da vređaju i šire laži, ali mislim da najviši predstavnici vlasti kao što je predsednik, kao što su ministri, ne bi trebali da se spuštaju na takav nivo“.

Petrović kaže da je imenovanjem Dijane Živići ispravljena nepravda, jer je, kako kaže, ova stranka trebala ranije da dobije jedan od resora u vladi. Poručuje da će „to biti ministarstvo biti za sve građane Kosova“, bez obzira na političke razlike, te da u njemu neće biti malverzacija“.

„To je jako važno ministarstvo za sve građane Kosova, pogotovu za srpsku zajednicu koja u preko 80% živi u ruralnim sredinama i koji do sada nisu imali mogućnosti na direktan način da budu pomognuti. Radiće se u tom pravcu i svi će imati otvorena vrata“, kazao je on i obećao da SLS neće koristiti poziciju za osvetu i revanšizam.

„I oni koji nisu glasali za nas imaju potpuno jednaka prava da traže pomoć i podršku ministarstva“, kazao je Petrović, ali je izrazio sumnju da će biti poteškoća u radu zbog reakcija predstavnika vlasti.

Na pitanje o kvalifikacijama novoimenovane ministarke, predsednik SLS je kazao da je ona obrazovana, poštena i čestita žena.

„Dijana Živić je obrazovana, a ono što je za mene i većinu najvažnije, poštena i čestita žena koja u svom radu nikada nije imala mrlju i ovo nije njeno prvo radno mesto. Da ne preteram, ali je jedno 50 puta stručnija i kvalitetnija nego ijedan ministar kojeg je predložila Srpska lista“.

Petrović je kritikovao rad prethodnog ministra Nenada Rikala koji je, kako kaže, sredstva dodeljivao svojoj supruzi.

Istakao je da Živićeva živi u porodici starosedelaca koji nisu ništa prodali, u zajednici od 25 ljudi, mnogo više nego što je „ministar za povratak vratio Srba“ u poslednje dve godine. Naveo je da lično ne mrzi predstavnike Srpske liste, ali da ne misli da su imali dobre rezultate.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš