Pet kosovskih gradova može postati žarište koronavirusa

Iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova upozorili su večeras da, usled nepoštovanja mera prevencije za suzbijanje pandemije koronavirusa, u opštinama Priština, Vučitrn, Prizren, Kosovo Polje i Obilić postoji rizik od širenja virusa kovid-19.

Pet kosovskih gradova može postati žarište koronavirusa

Iz Instituta pozivaju građane da poštuju preporuke za sprečavanje širenja koronavirusa, poštuju meru socijalne distance i nose maske.

"Nepažnjom građana može se povećati rizik od širenja infekcije dok je koronavirus prisutan i na taj način zdravstveni sistem može biti preopterećen sa nepredvidivim posledicama koje mogu biti opasne po život građana", navode iz Instituta.

Preporuka Ministarstva zdravlja i Nacionalnog instituta za javo zdravlje je da se građani dosledno pridržavaju zaštitnih mera, a posebno primene plana za mere ublažavanja, što znači nastavak primene preporuka.

"Apelujemo na građane, preduzeća, ugostitelje da strogo poštuju socijalnu distancu, upotrebljavaju maske, obavljaju dezinfekciju i provetravaju prostorije u cilju sprečavanja širenja zaraze“, navodi se u saopštenju Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš