Pacoli: Mere protiv Srbije zbog zadržavanja kosovskih zvaničnika

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli pozvao je Evropsku uniju da reaguje kako bi se okončalo zadržavanje zvaničnika Vlade Kosova srpske nacionalnosti na graničnim prelazima sa Srbijom od strane srpske policije.

Pacoli: Mere protiv Srbije zbog zadržavanja kosovskih zvaničnika

"Mi ćemo preduzeti mere protiv Srbije. To će se nastaviti dok se Beograd ne urazumi i počne da se ponaša kao civilizovana zemlja", napisao je Pacoli na Twiteru.

Na graničnom prelazu Bela zemlja u subotu su zadržani savetnik premijera Kosova Kosova Srđan Jovanović i savetnik ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Srećko Spasić.

“Oštro osuđujem kontinuirano hapšenje i zastrašivanje kosovskih Srba koje rade u kosovskim institucijama od strane srpske policije i obaveštajnih službi. To je pokušaj Beograda da zastraši i zapreti Srbima koji rade u institucijama i koji žele bolji život za srpsku zajednicu na Kosovu", napisao je Pacoli.

Pacoli je pozvao EU da reaguje i onemogući ovakvu kampanju koja predstavlja i gaženje sporazuma iz Brisela o slobodi kretanja.

"Mi ćemo zaštiti svakog građanina Kosova i suprostavićemo se ovoj kampanji Beograda", napisao je on.

Njihovo zadržavanje je osudio i premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Krajem aprila, funkcioneri Samostalne liberalne stranke (SLS) na Kosovu protestovali su na graničnom prelazu Merdare zbog, kako su rekli, sve učestalijeg zaustavljanja i maltretiranja funkcionera ove stranke na prelazima Merdare, Bela zemlja i Jarinje.

Izvor: (slobodnaevropa.org)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš